Centura Valcele - Apahida este plina de gropi pe zeci de metri! Nimeni nu mai lucreaza FOTO

 

Centura Valcele - Apahida ar trebui sa fie inaugurata in totalitate in 1 iunie, conform promisiunii lui Emil Boc, pe vremea cand era premier. Drumul este plin gropi si spart.

 

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca acum nu se lucreaza, fara a dori sa mai adauge ceva.

 

Soferii care trec pe centura Valcele - Apahida se lovesc, insa, de o portiune de drum pe care trebuie sa circule cu 10 km/h din cauza carosabilului aproape distrus.

 

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat partial centura in 21 octombrie 2011. Centura Valcele-Apahida a fost data in folosinta dupa cativa ani in care s-a lucrat cu intreruperi si in care au fost multe probleme, inclusiv surpari. 

Soferii pot circula din octombrie pe soseaua noua, mai putin pe o portiune de un kilometru, unde s-au inregistrat surpari. Aici a fost realizat un by-pass, pentru ca centura sa poata fi folosita.

Costurile totale ale centurii sunt de 520 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei reprezinta lucrarile de reparatii pe portiunea surpata.

Portiunea de bypass prezinta gropi dupa aceasta iarna si soferii se plang ca circula cu dificultate.

 

Noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, a anuntat ca va trimite corpul de control al ministerului pentru a verifica situatia de la centura de ocolire Valcele - Apahida. "Voi trimite Corpul de control sa controleze situatia. Am luat legatura cu DRDP Cluj, iar faptul ca am discutat situatia firmei Vegyepszer, cum o sa discut situatiile tuturor firmelor care vor avea probleme, a pornit si de la existenta unor datorii catre multe firme romanesti, pe care Vegyepszer va trebui sa le achite, pentru ca nu putem tolera astfel de situatii", a declarat Alexandru Nazare.

"Este inacceptabila situatia si nu putem sa avem astfel de atitudini de la constructori, iar acest lucru l-am tratat inclusiv anul trecut. Am schimbat conditiile contractuale si vom trata cu cea mai mare seriozitate astfel de situatii", a declarat Alexandru Nazare.

Firma maghira Vegyepszer sustine, insa, ca nu are datorii catre firme romanesti, ci are de recuperat 45 de milioane de euro de la statul roman.

Comentarii Facebook