Centura Metropolitană a Clujului se scumpește din nou. E a doua majorare și nu s-a băgat nicio lopată în pământ


Centura Metropolitană a Clujului s-a scumpit cu 600.000 de lei, fiind a doua majorare a costurilor de la începerea discuțiilor legate de acest proiect atât de necesar. 

Costurile pentru realizarea centurii metropolitane din Cluj-Napoca vor fi actualizate și au ajuns la 8.658.973 mii lei cu TVA. 

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor vota vineri reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „DRUM TRANSREGIO FELEAC TR35 – Etapa I Centura Metropolitană TR35 și Drumuri de legătură”, aprobați și eșalonați în Faza I și Faza II prin Hotărârea de Guvern nr. 1315/2022, astfel cum au fost actualizați prin Ordinul de Ministru MTI nr. 1442/27.07.2023. 

Faza unu a lucrării va costa 6,1 miliarde de lei, iar faza a doua 2,5 miliarde de lei. Proiectul ar trebui să fie finalizat în 8 ani de zile.

Până acum s-a scos la licitație și s-a adjudecat numai un ”ciot” de câțiva km din centură, de la Podul N și până la Spitalul Regional din Florești. 

Restul proiectului a fost scos la licitație anul trecut, dar nu s-a prezentat nimeni. În aceste condiții, administrația Boc a decis să majoreze suma alocată pentru acest proiect cu 150 de milioane de euro, pentru ca totul să fie mai atractiv pentru firmele private.

Pentru exproprieri Guvernul a alocat suma de un miliard de lei, lucru lăudat anul trecut de primarul Emil Boc. Acesta a anunțat acum că plata exproprierilor se va face treptat și că în prima fază se va achita numai terenul din Florești. 

Comentarii Facebook