Marti 7 Februarie

Centrul pentru copii cu handicap sever PINOCHIO din Cluj, reabilitat cu un milion de lei

 

Centrul pentru copii cu handicap sever PINOCHIO din Cluj va fi reabilitate cu un milion de lei, din fonduri guvernamentale. 

 

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, au semnat luni, 1 aprilie, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, contractul de finanţare  pentru ”Modernizarea şi dotarea Complexului de servicii pentru recuperarea şi reabilitarea copiilor cu handicap sever PINOCHIO” din Cluj-Napoca.

 

Bugetul total al proiectului este de 1.169.479,60, din care 1.146.090,01 lei eligibili, restul, respectiv 23.389,59 lei, este contribuţia Consiliului Judeţean Cluj. Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni de la data semnării contractului de finanţare şi nu va depăşi data de 31.07.2015.

 

Obiectivul general al proiectului pentru care am semnat azi contractul îl constituie creşterea calităţii serviciilor oferite copiilor cu handicap neuropsihic sever găzduiţi în acest centru. După modernizare şi dotare, vom putea creşte atât numărul cât şi calitatea serviciilor sociale specializate în raport cu nevoile beneficiarilor. Cred că semnarea acestui contract este importantă nu prin valoare, cât prin adresabilitatea proiectului, respectiv copii cu handicap neuropsihic sever cu vârsta cronologică între 2 şi 14 ani. De asemenea, este important scopul final al activităţii din centru, unde nu se merge doar pe supravegherea copiilor, ci se urmăreşte reabilitarea lor, formarea autonomiei şi facilitarea participării active la viaţa colectivităţii”, a declarat Ioan Oleleu, după semnarea contractului.

 

Centrul PINOCHIO este o structură funcţională formată din două componente: componenta de tip rezidenţial pentru 16 copii şi componenta de zi (centru) pentru 6 copii.

Comentarii Facebook