Ce va face Clujul dacă centura Metropolitană va costa 500 de milioane de euro? ”E treaba Guvernului! Întrebați mai sus!”


Centura Metropolitană ar putea ajunge să coste peste 500 de milioane de euro, iar bugetul alocat din fonduri europene este de numai 150 de milioane de euro,

Spre exemplu, în 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a cheltuit un 1 miliard de euro și a deschis 43 de kilometri de autostradă, adică 23,2 milioane de euro pe kilometru. Centura Metropolitană a Clujului va avea 38 de kilometri, iar costul s-ar duce spre 800 de milioane de euro, dar nu vorbim despre un drum la stadiu de autostradă, astfel că un kilometru ar putea fi mai ieftin.

Este o vorbă care zice ”Întrebați mai sus!” Centurile ocolitoare sunt în sarcina Ministerului Transporturilor. Aceasta au fost totdeauna sarcina Guvernului, pentru finanțare și realizare. Noi doar am întins o mână și am făcut studiile tehnice, exproprieri etc, pentru ca ei să poată face proiectul. Partea aceasta de finanțare aparține guvernului și nu autoritățile locale.

Mai zic un lucru. Clujul este al doilea finanțator al bugetului național. Clujul este primul după Capitală. Desigur că din punctul de calitate a vieții este într-un top european select. Prin prisma acestor lucruri ar trebui să primească bani, înapoi, sub formă de investiții”, a spus Emil Boc, la o emisiune pe Facebook.

Primăria face studiul de fezabilitate, alături de primăriile din jur, dar finanțarea nu prea există.

Ce traseu are Centura Metropolitană a Clujului. Vor fi multe noduri care fac legătura cu orașul - FOTO cu planșa

Comentarii Facebook