Ce trebuie să faci dacă ți se cere dosar cu șină sau copie după vreun document în instituțiile publice. Legea interzice complet aceste lucruri!


Din 4 iulie 2023, dosarul cu șină este interzis prin lege în România. Cu toate acestea, instituțiile continuă să ceară atât dosare, cât și copii ale documentelor. Nu te lăsa indus în eroare de funcționarii rezistenți la schimbări, transmit inițiatorii legii.

Din 4 iulie, instituțiile publice (toate) NU POT SOLICITA dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie. 

Fără implicarea noastră, a tuturor, legea 9/2023 va rămâne încă o lege bună care nu este aplicată. Putem reuși împreună să trimitem în istorie dosarul cu șină, copia de pe buletin și toate celelalte simboluri enervante ale birocrației românești. Ca să câștigăm timp, să împrietenim statul cu cetățenii și să modernizăm România, se arată pe site-ul romaniafaradosar.ro. 

Nu te lăsa indus în eroare de funcționarii rezistenți la schimbări!

Dacă încă îți sunt cerute dosare cu șină, diverse alte obiecte de papetărie sau copii după documente, trimite-i prefectului din județul tău o sesizare cu situația întâmpinată. Toți prefecții au fost informați despre aceste schimbări și sunt obligați să ia măsuri dacă legea nu este aplicată. 

Sesizările pot fi înregistrate foarte simplu pe site-ul romaniafaradosar.ro. 

Comentarii Facebook