Ce strazi din Manastur, Marasti si Iris vor fi asfaltate de Primarie in acest an


Primaria Cluj-Napoca a propus mai multe strazi din oras pentru a fi modernizare in acest an. Investitiile vor fi facute din bugetul local.

Strada Simion Musat, care face accesul spre parkingul de pe strada Fabricii de Zahar, va fi asfaltata.

Drumul este plin de gropi si are nevoie urgenta de investitii. "Lucrarile necesare realizarii modernizarii strazi vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor si amenajarea parcarilor, cu protejarea spatiului verde si a terenurilor de joaca", se arata in proiectul muncipalitatii.

Investia ar urma sa se ridice la valoarea de un milion de lei, cu termen de finalizare de 5 luni.

De asemenea, strazile Tasnad si Portile de Fier intra in reparatie capitala si vor fi modernizate si asfaltate.

Conform proiectului Primariei Cluj-Napoca, pe ambele strazi vor fi refacute trotuarele, parcarile si carosabilul.

Pe strada Tasnad lucrarile vor viza 2.500 de mp de carosabil si vor costa 2,5 milioane de lei, iar pe strada Portile de Fier vor fi asfaltati 5,700 de metri patrati de drum si parcari, in valoare de 2,4 milioane de lei.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca strada Cosminului din cartierul Iris ar urma sa intre in reparatii capitale.

Strada Cosminului este situata in cartierul Iris - Oasului. "Imbracamintea existenta este realizat in mare parte dintr-un balast contaminat cu pamant si prezinta numeroase defecte si degradari, care duc la utilizarea in conditii total necorespunzatoare cerintelor de trafic actuale.

Lucrarile necesare realizarii modernizarii strazii vor cuprinde partea carosabila, zona parcarilor si a trotuarelor, cat si scurgerea apelor. Se impun lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, situatia si functionalitatea acestora", se arata in proiectul municipalitatii.

Investia va fi de 1.9 milioane de lei si ar urma sa fie finalizata in 6 luni.

Strada Taberei din Manastur va fi asfaltata de Primaria Cluj-Napoca. Modernizarile vor curpinde asfaltarea carosabilului, a aleilor adiacente si a trotuarelor. Investia se ridica la 1,3 milioane de lei.

Strada Arinilor din cartierul Manastur va fi refacuta in intregime. Investia se ridica la 2,7 milioane de lei.

"Lucrarile necesare realizarii modernizarii strazii si aleilor adiacente vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor cat si scurgerea apelor. Se impun conditii in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, siguranta si functionalitatea acestora", se arata in proiectul Primariei Cluj-Napoca.

Investia totala este de 2.736 de mii de lei si ar putea fi finalizata in 8 luni.

De asemenea, strada Frasinului ar putea fi asfaltata in circa 2 luni. "Lucrarile necesare realizarii modernizarii strazii si aleilor adiacente vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor cat si scurgerea apelor. Se impun lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, siguranta si functionalitatea acestora", se arata in proiectul initiat de primarul interimar Radu Moisin.

Valoarea totala a lucrarilor este de 332.144 de lei si drumul va fi terminat in 2 luni.

Proiectele vor fi dezbatute marti, 20 martie, in sedinta Consiliului Local. Daca vor fi aprobate, asfaltarile ar urma sa inceapa in urmatoarele saptamani.

Comentarii Facebook