Marti 21 Martie

Ce spune ministrul Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, despre un viitor război în Ucraina: Români nu au motive să intre în panică


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că în CSAT s-a discutat despre un posibil atac al Federației Ruse asupra Ucrainei.

Astăzi am avut o ședință a CSAT ca să analizăm situaţia din regiune dintr-o perspectivă multiplă. Planurile strategice, planurile defensive ale NATO sunt pregătite de foarte multă vreme şi se updatează continuu.

Deci nu este vorba că noi ne pregătim doar acuma pentru o posibilă situaţie de conflict undeva în apropierea granițelor noastre, ci este o acţiune care în momentul acesta a mers pe actualizare şi pe căutare de măsuri legate de posibilele consecințe ale unui atac armat al federației ruse asupra Ucrainei.

Deci suntem pregătiţi de multă vreme, dar acum ne-am întâlnit cu toții şi am reușit să punem în faţa preşedintelui României, cap la cap o analiza complexă a situaţiei în care ne aflăm acum.

Dâncu: Români nu au motive să intre în panică

Există în acest moment o îngrijorare legată de o posibilă degradare a situaţiei legată de masarea de trupe la granița Ucrainei.

Situaţia este incertă şi nu putem să estimăm că va fi neapărat un conflict. Așteptăm şi ne pregătim pentru orice scenariu.

Cetățenii români nu au motive să intre în panică, nu au motive  sa se îngrijoreze sau să se simtă amenințați. Sigur că este o situație care ar putea avea consecințe economice, strategice. În cazul unei intervenții a Federaţiei Ruse vom avea şi fluxuri migraţionale. Suntem pregătiţi pentru aceste situaţii. 

Credem că încă mai există şanse că există resurse diplomatice ca să nu se ajungă la un conflict armat, la un 'război cald', cum spunem noi”, a explicat ministrul Apărării, Vasile Dîncu la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3. 

Comentarii Facebook