Duminica 28 Aprilie

Ce spune Boc despre crearea unor culoare speciale pentru ca părinții să-și lase copiii la școală: „Pe arterele principale NU se poate”


Cluj-Napoca are cu 10.000 de elevi și preșcolari mai mulți decât acum 10 ani. De când elevii s-au întors la școală este tot mai aglomerat, mai ales dimineața, pe străzile Clujului. Toată lumea se plânge, însă autoritățile ridică din umeri.

Odată cu începerea școlii, traficul din Cluj a devenit mult mai intens. Experții de mediu se așteaptă și ca senzorii de poluare să înregistreze valori tot mai crescute. USR a propus culoare speciale de tip „kiss&go”, unde părinții să își lase copiii la școală, primarul Clujului spune însă că acest lucru nu e posibil pe arterele principale ale municipiului.

„Aceste 14 trasee școlare, anul trecut, scoteau cel puțin 500 de mașini din traficul din zona centrală în orele de maximă intensitate. Propunerea USR (culoare speciale de tip "kiss&go," unde părinții să-și lase copiii la școală - n.red.) nu o resping. Am reținut nuanța pentru unele. Pe arterele principale, de mare circulație, nu se poate implementa. Să facă o propunere scrisă, să o depună la primărie și va intra în comisia de circulație, care se va pronunța. Vom continua proiectul, mai avem câteva solicitări și vedem cum le vom implementa", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.  

Boc spune că aglomerația este provocată și de părinții din zona metropolitană care își aduc copiii la școlile din Cluj-Napoca.  În ultimii 10 ani, numărul elevilor și a preșcolarilor a crescut cu aproape 11.000, de la 50.114 în 2014 până la 60.740 în prezent, deși populația orașului nu a crescut potrivit ultimului recensământ.

Comentarii Facebook