Caz real din județul Cluj: O femeie i-a cerut viceprimarului amendarea copiiilor care se joacă pe stradă! Ce replică a primit


Viceprimarul comunei Căpușu Mare, Iancu Gelu, i-a bătut obrazul unei femei care a venit și a cerut amendarea copiilor care se joacă pe stradă și îi lovesc mașina. Acesta a întrebat-o de ce nu își parchează mașina în curte, pentru că drumul public nu e parcare. 

Absurditatea atinge cote alarmante la unii oameni, care de cele mai multe ori nu sunt nici de buna credință. 

De asta vreau sa va fac o scurta povestire.

Azi mi s-a cerut de către o persoana (sa o numim Doamna X) o rezolvare la o “mare” problema care m-a lăsat cu multe semne de întrebare. 

Aflându-mă prin satele comunei, azi dis de dimineață, am fost sunat de către Doamna X. Răspund la telefon și după ce abia apuc sa dau “buna ziua”, sunt luat la bani mărunți... 

Doamna X: ce faci domn’ Vice? Eu sunt la primărie și astept de 20 de minute după o ștampilă, mai durează mult până vii?

Eu: Îmi pare rău pentru așteptare, dar sunt prin comuna și in 20 de minute ajung. 

Doamna X: aha, atunci mai aștept. 

Ajung la primărie și urc in graba la birou, sa nu o mai rețin pe doamnă, probabil se grăbește, s-a cerut de la munca, in fine...

Semnez documentul Doamnei X și ma trezesc cu ea in birou, lucru nu foarte permis și de bun simț, mai ales ca suntem in stare de alertă și toată lumea ne cere distanțare fizica.

Doamna X: Domn’ Vice! Avem o problema, cum o rezolv? 

Asta ar fi marea problema (persoana undeva in jur de 40-45 de ani)

Eu: Vă ascult! 

Doamna X: Ce putem face cu acei copii care se joaca pe strada? Îmi lovesc masina cu mingea și una peste alta, ce caută ei sa se joace pe strada, nu au curte?

Eu: Stimată doamnă, problema nu e la copii, e la dumneavoastră. Masina nu se parchează pe stradă (domeniu public). Dumneata ai curte?

Doamna X: normal ca am curte.

Eu: atunci țineți-vă mașina în curte, pentru ca altfel mă văd nevoit sa va amendez. 

Doamna X: Și copii nu îi amendați?

Dar pe părinții lor? Ca ei fac noroi pe drum când se întorc de la muncile câmpului, ca eu văd și știu și am fost și prin Germania, unde nu umblă tractoare pe drum.

Eu: pai și ce sa facem stimată doamna, sa le luam tractoarele, sa nu mai muncim nici unul în agricultura ca se face puțin noroi? Sunt de acord ca fiecare tractorist sa își curețe cauciucurile, dar nu le pot și spăla, ceva urme tot rămân.

Doamna X: lasă, ca mai sunt multe. 

Și cu asta a plecat la fel de fulgerător cum a și apărut”.

Comentarii Facebook