Cât ar costa o nouă centură a Clujului. Emil Boc a spus suma - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a precizat că o nouă centură a Clujului ar fi trebuit să fie finanțată de Guvernul Ponta, dar că ”acesta nu s-a uitat nici din avion la Cluj-Napoca”.

 

Dacă dorim să ameliorăm traficul din Cluj-Napoca trebuie suport guvernamental. Să facem măcar unul dintre proiectele vitale ale Clujului, centura de Sud. Aceasta pornește de la Nodul N din Mănăștur, traversează Calea Turzii și iese la nodul de centură de la Apahida - Vâlcele, prin spate pe la Selgros. Ar avea intrări spre Cluj-Napoca. Am salva foarte mult pentru cei care vor să tranziteze Clujul.

 

Niciodată în România un asemenea proiect nu se face din bugetul local. Ar trebui să lucrăm 50 de ani din bugetul local pentru o asemenea centură. Nici bugetul Clujului pe doi ani nu-ți ajunge, adică 500 de milioane de euro.

 

Un astfel de proiect este cuprins între 500 de milioane și un miliard de euro. Trebuie exproprieri și viaducte, iar realist noi nu putem avea asemenea resurse. În toată lumea, astfel de investiții se fac din buget. Dacă Guvernul își va întoarce fața spre Cluj, pentru că nu s-a uitat nici din avion, poate avem o sansă”, a spus Emil Boc, joi seara, la emisiunea online Știri de Cluj LIVE.

 

Primarul a precizat că ar mai putea fi finanțat măcar drumul rapid de la autostrada din Gilău la sensul giratoriu de la Cora.

 

Emil Boc l-a felicitat pe primarul din Florești, Horia Șulea, pentru că s-a luptat și va face centura prin spatele centrului comercial Polus. 

--------------------

UPDATE

 

Reprezentanții PSD Cluj i-au răspuns primarului Emil Boc: ”După ce a blocat traficul din Cluj-Napoca în ultimul an, după ce în trecut a tăiat salarii și pensii, Emil Boc ar trebui să fie mai atent la declarații. 

 

Probabil a uitat doar câteva dintre investițiile Guvernului PSD în regiunea Clujului și anume: reînceperea lucrărilor la Autostrada Transilvania și susținerea autostrăzii Turda-Sebeș.

 

De asemenea, îi amintim că economia a avut creştere în fiecare an sub guvernarea PSD” au precizat social-democrații clujeni.

Comentarii Facebook