Care este condiția lui Victor Ponta pentru a-și da demisia. Ce trebuie să facă Iohannis



Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni tv, că își va da demisia de la șefia Guvernului cu o singură condiție.

Victor Ponta a spus că își va da demisia din funcția de premier doar dacă va exista un acord politic cu președintele Klaus Iohannis și va rămâne actuala coaliție la guvernare.

"Am plecat eu (de la șefia PSD) și au venit la conducere niște oameni din PSD care au fost mereu alături de noi. Eu nu îmi dau demisia din Guvern ca să vină cineva din PNL în locul meu. Am fost consecvent cu ce au așteptat colegii de la mine. Eu din decembrie i-am zis lui Iohannis dacă funcția de premier rămâne a coaliței nu este nicio problemă. Dar nu îmi dau demisia că îmi cere Gorghiu (...) Dacă sunt convins și există o înțelegere politică că această coaliție de guvernare își duce mandatul la bun sfârșit. Numai cu președintele țării se poate face. Dar este valabil din decembrie lucrul ăsta", a spus Ponta, la B1TV.

Acesta a precizat că președintele i-a recunpscut că vrea un nou Guvern de la PDL, "pentru că domnul Cătălin Predoiu e de la PDL, nu PNL".

"Nu există niciun fel de variantă ca să avem alegeri anticipate și cei care vorbesc despre cele știu că este o păcăleală", a mai spus premierul.

Comentarii Facebook