Călian contestă la BEC rezultatul alegerilor. AFLĂ motivul

 

Deputatul PDL, Petru Călian, a contestat la Biroul Electoral Central (BEC) rezultatul alegerilor, nemulțumit că s-au ales mai mulți parlamentari decât au votat românii.

 

În Constituţie se spune clar că alegerile vor fi organizate conform legii, ţinându-se cont de numărul populaţiei. Ajungând la ceea ce spune Constituţia, adică la lege, aici se menţionează foarte clar că se alege un deputat la 70.000 de locuitori. Această normă de reprezentare a fost încălcată şi se vede clar, după rezultatul alegerilor, că norma nu a fost respectată. Un alt aspect legat de neconstituţionalitatea legii este că ultimele repartizări ale mandatelor s-au făcut la BEC ţinându-se cont de negocierile dintre liderii partidelor, astfel încât a fost înfrântă voinţa electoratului vizavi de persoanele care urmează să îi reprezinte în Parlament. Alegerile nu pot fi validate, pentru că s-au încălcat atât Constituţia, cât şi Legea Electorală”, a declarat Petru Călian.

 

El a mai precizat că este nedrept ca românii să plătească 600 de parlamentari.

 

Petru Călian a candidat în Colegiul 3 Camera Deputaților sub sigla ARD, dar a pierdut în faţa Aureliei Cristea, vicepreşedinte USL Cluj.

 

El a strâns numai 6.820 de voturi, iar Aurelia Cristea, 13.140 de voturi.

 

Petru Călian a fost ales deputat în 2004, din partea PRM, iar în 2008 a candidat pe listele PDL și a câștigat.

Comentarii Facebook