Bugetarii pot cumula din nou pensia cu salariul

 

Camera Deputaţilor a aprobat propunerea legislativă a unor parlamentari PSD, PC şi de la minorităţi care permite cumulul pensiei cu salariul.

 

Propunerea a fost inițiată de Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sârbu, Ana Birchall, Bogdan Ciucă, iar votul de acum abrogă prevederile din legea 329/2009, prin care era interzis cumulul pensiei cu salariul în cazul bugetarilor.

 

Prin stabilirea imperativă a limitei cuantumului pensiei până la care se poate realiza cumulul cu salariul, se produc discriminări, dar şi limitări ale accesului şi dreptului la muncă în sistemul public, pentru persoane cu pregătire temeinică, experienţă şi expertiză în anumite domenii, cum ar fi apărare, ordine publică, siguranţă naţională, compartimentele de protecţie a informaţiilor clasificate, departamentele de poliţie comunitară, oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, precum şi multe alte autorităţi şi instituţii publice”, se arată în propunerea aprobată acum.

 

Vechiul act a fost votat pe vremea Guvernului Boc. De noua lege vor beneficia și cei aflați sub vârsta standard de pensionare, cum ar fi cadrele militare, dar şi alţi pensionari, fără discriminare, scrie mediafax.ro.

Comentarii Facebook