Boc vrea un tunel pe sub Cluj, cu parking subteran și ieșiri spre Calea Turzii și Gară - VIDEO

 

Primarul Emil Boc i-a anunțat pe consilierii locali despre proiectul tunelului de sub zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. 

 

Intrare ar urma să se facă de pe Clinicilor subteran până la Tribunal - 21 Decembrie 1989 cu o bandă pe mers și una de întors. Construirea ar urma să fie făcută cu un aparat modern și care poate reprezenta o soluție de finanțare pe fonduri europene și care ar decongestiona zona ultracentrală a orașului. 

 

Proiectul a fost evaluat inițial la 100 de milioane de euro. O bună parte s-ar putea finanța din fonduri europene, de până la 70 de milioane de euro. Am putea finanța și noi cu restul banilor, deci e posibil să se facă acest lucru”, a anunțat primarul Emil Boc. 

 

Edilul a mai spus că tunelul ar putea să aibă două ieșiri, una spre Calea Turzii și alta spre Piața Gării. ”Aceste ieșiri din tunel ar face ca această investiție să fie cu adevărat utilă. În plus vrem să amenajăm și un parking subteran pentru a decongestiona traficul din centrul orașului”, a mai spus Emil Boc.

 

Un proiect similar a mai fost analizat de Primăria Cluj-Napoca în perioada 2007 - 2008. Ideea a fost reluată în campania electorală pentru Primăria Cluj-Napoca, în iunie 2012, de Marius Nicoară, candidatul PNL.

Comentarii Facebook