Boc spune că balcoanele se pot închide numai cu acordul Comisiei de Estetică Urbană


Primarul Clujului, Emil Boc, susține că toate fațadele de blocuri sau de case din Cluj-Napoca trec prin filtrul Comisiei de Estetică Urbană.

Întrebat dacă nu se poate stabili un model, o linie, pe care să o respecte cei care vor să facă lucrări de amenajare a balcoanelor sau fațadelor. 

Cine nu face cu autorizație are o problemă. Trebuie să obțină o autorizație de la Comisia de estetică urbană. Trebuie să primești autorizație, iar acestea trec prin filtrul Comisiei de estetică urbană, așa cum sunt și fațadele la diverse clădiri. Avem o comisie la Primărie, care cu asta se ocupă, estetică urbană. Deci cine face aiurea are o problemă”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM. 

Clujenii au criticat tocmai faptul că această comisie permite construcții precum cea a hotelului ”cavou” de pe strada Avram Iancu. 

De asemenea, la o plimbare prin cartierele clujene, sar în ochi blocurile refăcute, dar care nu au un colorit unitar.

Primarul a vorbit și despre faptul că unii propritari nu vor să constribuie la refacerea fațadelor și hidroizolație. ”Nu se emit autorizații, dacă nu vor toți să contribuie. Cei care fac și rămân apartamente nerefazadizate nu au autorizații”, a mai spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook