Duminica 28 Aprilie

Boc speră să îl bată pe Sile Pușcaș în procesul privind terenul pe care se face Parcul Zorilor. Miza este enormă


Primarul Emil Boc a declarat că speră să câștige procesul în care milionarul Sile Pușcaș cere 22 de milioane de euro pe terenul din Zorilor, pe care acum se face un parc. 

Omul de afaceri a câștigat în prima instanță, iar acum urmează să se judece apelul la Curtea de Apel Suceva, în 9 noiembrie 2023. 

Și în Zorilor, nimeni nu a vrut să facă parc acolo. Au vrut să facă blocuri de 16 etaje. Acum suntem într-o fază în care până la sfârșitul anului avem parcul terminat.

Implementez principiul 3 - 30 - 300, adică fiecare om să vadă trei copaci de acasă, să aibă 30% din cartier copaci și la 300 de metri să aibă un parc. Păi în Zorilor, dacă nu făceam acel parc, unde mai găseau oamenii acces la un parc, toți oamenii care stau în zona asta de cartier, de la Pasteur, până pe Lunii, din Europa până în Observator. 

Procesul nu este finalizat și am încredere în instituțiile statului că vor da decizii corecte. Când am spus că acel oraș este pentru oameni și nu pentru profit, la asta m-am referit. Trebuie să mai cumpănim. Avem nevoie și de spații verzi, mai ales în aceste condiții de schimbări climatice. Ne sufocăm, dacă nu avem acees la spații verzi de calitate și care să le ofere oamenilor acces la un parc”, a spus primarul Emil Boc. 

Sile Pușcaș ar putea primi despăgubiri în valoare de 23 de milioane de euro, adică să falimenteze Primăria Cluj-Napoca

Firmele lui Sile Pușcaș au câștigat pe fond procesul cu Primăria Cluj-Napoca și au de recuperat 23 de milioane de euro, pentru terenul expropriat pe strada Observatorului, din cartierul Zorilor, unde Emil Boc a insistat să facă un parc.

Apelul a fost declarat de Primăria Cluj-Napoca, dar și de PSC Imobiliare, firma omului de afaceri Sile Pușcaș.

Primăria Cluj-Napoca a acordat despăgubiri pentru terenul din cartierul Zorilor mult sub cele din piața liberă. În vreme ce municipalitatea îi acordă doar 2 milioane de euro despăgubire omului de afaceri Sile Pușcaș, judecătorii din Bistrița Năsăud au mărit suma la 23,2 milioane de euro. Mai exact, primăria vrea să plătească aproximativ 170 de euro/mp, doar că în zonă terenurile se vând cu 2.000 de euro/mp. Totul s-a făcut în urma unei expertize realizate de experți independenți.

Primarul Emil Boc a reacționat după ce a aflat despre valoarea despăgubirilor și a făcut o declarație șocantă. Edilul a spus că va interveni peste judecătorii care au decis despăgubirea. Dar cum va face asta nu a mai precizat, deși mulți s-au întrebat.

Ne vom apăra în acest proces. Vom întreba un judecător cum e posibil ca pe același teren să fie așa diferențe de prețuri (…) Și unde ai fi vrut să faci pe Lună sau pe Marte parc, dacă nu este al primăriei? Am fost nevoiți să expropriem, pe baza legilor. Același stat român, pe baza legilor sale a spus că se aplică grila notarilor, iar primăria a aplicat grila notarilor. Nu ia nimeni terenul cu japca. Nu decide primarul câți bani se acordă, ci experții pe baza legilor. Legea spune că se face pe baza grilei notarilor și s-a evaluat și acordat 2,1 milioane de euro”, a precizat Emil Boc, acum mai multe luni.

Comentarii Facebook