Boc reinventează urbanismul la Cluj? A apărut trotuarul prin bloc. Probabil urmează blocurile peste străzi - FOTO



Un ansamblu imobiliar din cartierul Între Lacuri este construit la limita exterioară a trotuarului, iar balcoanele sunt deasupra acestuia. 

Din imagini se vede că practic trotuarul trece prin bloc. 

Unde era trotuarul înainte de începerea șantierului este marcat cu linie roșie. După finalizarea blocului, oamenii vor trece practic prin bloc pentru a folosi trotuarul. 

WhatsApp Image 2022-11-13 at 09.54.26.jpeg

Acest eșec urbanistic contrazice vorbele primarului Emil Boc care, de fiecare dată când este întrebat, spune că Clujul ”nu e un oraș pentru profit, ci pentru oameni”.

Am văzut că sunt presiuni, inclusiv prin mass-media. Cereri de fonduri de investiţii. Oraşul nu este pentru profit. Dacă nu s-a înţeles asta, înseamnă că am greşit oraşul. Oraşul este, în primul rând pentru oameni. Pe mine nu mă impresionează chestiile astea, cu presiuni prin mass-media şi plătesc publicitate”, a declarat recent edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Autorizațiile și modul în care se construiește în Cluj-Napoca sunt stabilite de Comisia de Urbanism, condusă de primarul Emil Boc, și de Consiliul Local, unde PNL are majoritate și unde tot primarul conduce cu mână de fier și decide ce și cum se aprobă.

Comentarii Facebook