Boc răspunde acuzațiilor venite de la PNL Cluj, privind plata unor despăgubiri de 500.000 de euro către Tirena Scavi

 

Primarul Emil Boc a fost acuzat de vicepreședintele PNL Cluj, Ioan Bîldea, că a achitat o ”notă de plată” rămasă de la Sorin Apostu, în valoare de 500.000 de euro, din banii clujenilor. Boc susține că lucrurile stau cu totul altfel. 

 

În urma unei decizii judecătoreşti irevocabile şi definitive, care a dat câştig de cauză solicitărilor asocierii JV Consorzio Garboli Conicos SpA -Tirena Scavi SpA municipalitatea este obligată la plata unor despăgubiri în valoare de 2.650.600,45 lei. 

 

Această situaţie este o consecinţă directă a deciziei adoptate în unanimitate de către Consiliului local Cluj-Napoca, în anul 2011, când, prin HCL 374 legislativul a decis să nu accepte propunerea de convenţie propusă de către Primărie, în urma negocierilor cu firma italiană, aceasta adresându-se instanţei şi obţinând câştig de cauză.

 

Primarul Emil Boc a anunţat că Primăria municipului Cluj-Napoca a intentat la rândul său un proces în instanţă asocierii sus amintite, pentru a obţine plata unor despăgubiri materiale în urma nerespectării termenelor constractuale ale unora dintre lucrările prestate de către companie în cadrul programului de reabilitare a tramei stradale din perioada 2006 - 2010, valoarea solicitată fiind de 13.693.315,84 de lei”, precizează primarul Emil Boc. 

 

Ultimul proces se află pe rolul instanţelor de judecată, ”în cazul câştigării procesului sumele recuperate de la JV Consorzio Garboli Conicos SpA -Tirena Scavi SpA urmând să fie mai mari decât cele achitate în urma sentinţei favorabile obţinute de compania italiană”, mai arată edilul șef.

 

Atac fără precedent la adresa lui Boc: S-a servit din buzunarele clujenilor pentru a achita ”nota de plată” a lui Apostu

Comentarii Facebook