Vineri 7 Octombrie

Boc: PSD și PNL sunt ca două echipe de fotbal, cu o rivalitate istorică. Când joacă pentru România, dau totul!


Primarul Emil Boc este la Malaga, dar și-a făcut timp să intre în direct la o emisiune radio din Cluj și a emis o nouă maximă de ținut minte. PSD și PNL nu sunt partide incompatibile, așa cum spunea chiar el recent, ci au numai o rivalitate, la fel ca și echipele sportive. 

Emil Boc nu mai vede acum PSD ca un partid corupt.

Aceste două partide, PSD și PNL, sunt ca și două echipe de fotbal, care au o rivalitate istorică, dar, atunci când jucătorii acestor echipe joacă pentru naționala României, pun în plan secundar rivalitatea și joacă, dau tot ce pot mai bun, pentru țară, pentru România. Dincolo de clubul din care faci parte, trebuie să fii loial față de România.

Avem un șef al Guvernului, un căpitan de echipă, pentru care, prin natura profesiei, loialitatea față de România reprezintă legea supremă.

Există ingredientele care acest guvern să joace pentru România și nu pentru cluburile din care fac parte, în primul rând.

Deși aceste două partide competitoare au o premieră istorică, în acest moment, ca și coaliție, întrebarea este ”Pot ele să se ridice la nivelul așteptărilor românilor și să se situeze deasupra rivalităților politice tradiționale?”, a explicat primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc a prezentat lista cu obiective pentru guvernul PSD - PNL - UDMR

Vă spun câteva lucruri. Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv la aceste probleme, această coaliție nu va reuși. 

Această coaliție nu se justifică dacă nu face reforma administrației publice locale, dacă nu duce România în Schengen, prin eliminarea MCV -ului, dacă nu ridică nivelul de trai al românilor, dacă nu absorb prin investiții masive toți banii europeni disponibili prin PNRR și fondurile structurale, dacă nu elimină pensiile speciale, dacă nu digitalizează administrația publică centrală și locală, dacă nu ține sub control pandemia, prin vaccinare masivă, dacă nu vor pune oameni profesioniști la locul potrivit, dacă nu vor guverna transparent fără corupție, dacă va sfârșitul colaborării electoratul dur al celor două partide nu va spune: ”A meritat, pentru România, deși nu am fost de acord cu acest compromis politic!”. Dacă acestea nu se întâmplă, această coaliție nu își are menirea”, a mai spus Emil Boc, la Napoca FM.

Comentarii Facebook