Boc pregătit să cumpere hotelul Continental indiferent de preț: „Trebuie să punem banii jos”/În 2014 nu îl voia că era scump


Emil Boc anunță că vrea să cumpere Hotelul Continental, indiferent de preț. Primăria Cluj-Napoca a încheiat anul 2023 cu un excedent bugetar de circa 480 de milioane de lei (96.4 milioane euro) din bugetul de dezvoltare. Banii reprezintă un „fond de rulment”.

Potrivit edilului, fondurile nefolosite reprezintă un „fond de rulment” care asigură continuitate pentru dezvoltarea proiectelor din oraș. Primăria este dispusă să folosească orice resurse financiare pentru a putea achiziționa Hotelul Continental, situat în punctul zero al orașului. 

„Avem un grad important de rezervă bugetară. În proiecte trebuie mai întâi să pui bani, pentru ca ulterior să-i recuperezi. Dacă nu ai acești bani, trebuie să reziliezi contracte cu firmele, să aștepți alte deconturi pentru a avansa celelalte proiecte. Acest fond de rulment pe care-l avem noi, în permanență, ne dă șansa de a avea continuitatea proiectelor. Ne oferă siguranța financiară ca să nu avem dificultăți. Șansa de a avea un fond de rulment este de a ne asigura că nu vom intra într-o situație de incapacitate de plată. Dacă vom avea posibilitatea să cumpărăm Hotelul Continental, trebuie să punem banii jos…

Ce facem, pierdem Continentalul pentru că nu avem bani? Trebuie să avem și o rezervă strategică, în cazul în care apare un obiectiv important, pe care l-am asumat în Consiliul Local, că îl cumpărăm și, după cum știți, nu e vorba de bani puțini”, a declarat primarul Emil Boc în ședința Consiliului Local de luni.

În 2014, Boc refuza să cumpere hotelul care a fost luat de afaceristul Ioan Bene

Primarul Emil Boc le-a recomandat atunci consilierilor locali să voteze împotriva exercitării dreptului de preemțiune pentru cumpărarea hotelului Continental, din cauza prețului exorbitant.

„Nu cred că această clădire costă 5,5 milioane de euro. Nu cred că ne putem permite să ne aruncăm așa și să scoatem din buzunarul public suma de 5,5 milioane de euro. Propun Consiliului Local să voteze împotriva exercitării dreptului de preempțiune”, a declarat Emil Boc, în urmă cu 8 ani.

Comentarii Facebook