Sambata 27 Noiembrie

Boc lansează o nouă dezbatere: Până în 2035, clujenii vor renunța la mașina personală de bună voie


Un citat din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă face referire la anul 2035, când Clujul va avea un sistem de transport public competitiv și atractiv, alături de o rețea amplă de piste pentru biciclete și trasee pietonale, adică ”principalul motiv pentru care o parte considerabilă dintre clujeni nu mai dețin autoturisme personale”.

Aceasta este părerea specialiștilor și vom dezbate public. Vom vedea care vor fi reacțiile cetățenilor. Obiectivul este să avem un oraș nepoluant, în care mobilitatea alternativă la mașină să predomine. Așa e peste tot în Europa. Unde vrei să trăiești bine, trăiești fără poluare și mai sănătos. Atunci pui ceva în loc. Biciclete, transport public nepoluant pentru ca oamenii să renunțe la mașină. Nu vor renunța dacă nu au alternativă credibilă și de calitate”, a explicat primarul Emil Boc.

În 2021, sunt 160 de mașini înmatriculate pe zi în Cluj-Napoca.  

Toate la timpul lor. O să fie și perioada în care se trece de la mașina diesel la mașina electrică, apoi la cea autonomă. Totul trebuie să meargă spre calitate, nu să facem regres și să facem poluare și pierderea vieților umane”, a mai adăugat Emil Boc. 

Comentarii Facebook