Boc îi cheamă pe clujeni la maratonul vaccinării ”pentru a vă putea bucura de toate facilitățile vieții”


Primarul Emil Boc continuă să spună la fiecare apariție că fără vaccinare oamenii nu vor putea participa la evenimente și alte activități. Este varianta testului PCR, dar aceasta costă 300 de lei și este valabil 48 de ore. 

În 14 - 16 mai îi rog pe clujeni să se gândească și să participe la acest maraton al vaccinării de la Sala Polivalentă. Vineri, sâmbătă și duminică, zi și noapte, fără buletin, doar prin prezența acolo oricine ajunge este vaccinat. Sunt foarte multe fluxuri. Nu se va sta la coadă. Cu alte cuvinte, au ocazia să refacă terenul pierdut, dacă nu s-au vaccinat până acum. 

Această vaccinare va fi cheia revenirii la normalitate. Evident că nu numai vaccinarea va fi singura condiție. Vor fi și condiții alternative la vaccinare, pentru cei care nu doresc. Mă refer aici la test PCR din ultimele 48 de ore, proteina spike, un test antigen acreditat de Agenția română a medicamentului.  Așa vei putea avea acces la toate elementele vieții. De aceea, vaccinarea este pașaportul direct spre toate activitățile, nu mai ai nevoie de altceva.

De la 1 iunie, Uniunea Europeană, cu siguranță, va adopta certificatul european de vaccinare, unde vei putea circula cu avionul, vei putea merge în excursii, vei putea merge oriunde în UE, care înseamnă că te-ai vaccinat cu ambele doze și au trecut 10 zile de la cea de-a doua doză”, a spus primarul Emil Boc. 

Vă invit să vă vaccinați, pentru a vă putea bucura de toate facilitățile vieții, dar repet că nu înseamnă că este o obligativitate. Sunt și modalități alternative, pe care le-am menționat, dar vaccinarea este de departe și calea științifică de a ieși din pandemie, sigură, și calea spre o viață normală și spre a salva locuri de muncă, în pericol acum”, a mai punctat primarul. 

Comentarii Facebook