Boc i-a replicat unui clujean care cere creșe că face ”filosofii”: Am dus un copil la creșă din Gheorgheni în Zorilor


Un taximetrist, care a spus că a dus un părinte cu copilul la creșă din Gheorgheni în Zorilor, cere supraetajarea creșelor și a grădinițelor.

Acum câteva zile am luat un copil de doi ani cu mașina, cu părintele lui, a trebuit să-l duc din Gheorgheni, până pe Pasteur, la creșă, pentru că nu exista loc la creșă în zona Gheorgheni, pentru acest copil. Mi se pare aberant să cerem oamenilor ”Circulați cu autobuzul!”, duceți-vă copiii la școală așa, faceți așa, cînd noi…”, a spus clujeanul, întrerupt de Emil Boc, la Napoca FM.

Luați timpul cuiva care mai poate pune întrebări la această emisiune, făcând filosofii…”, a replicat Emil Boc.

Era o propunere și o soluție ar fi să se facă încă un etaj la grădinițe s-ar putea face”, a mai spus clujeanul, dar edilul i-a replicat că nu este voie ca grădinițele să aibă etaj și ”este vorba despre accesibilitate. Este vorba despre un regim prevăzut de lege”.

Criza creșelor din Cluj-Napoca este foarte mare, în fiecare an sute de părinți nereușind să prindă un loc în unitățile de stat. Problema este arhicunoscută, pentru că se știe exact numărul copiilor care vor ajunge la vârsta la care trebuie duși la creșă, dar nu se face mai nimic, motivându-se că nu sunt disponibile terenuri pentru a se face construcții. 

Comentarii Facebook