Boc este asteptat astazi in fata instantei

 

Premierul Emil Boc este asteptat astazi la audieri la Judecatoria Sectorului 5 pentru a da explicatii cu privire la declaratiile facute despre Calin Popescu Tariceanu in dosarul Sterling, anunta Mediafax.


Emil Boc a fost actionat in instanta de fostul premier. Acesta l-a acuzat ca a mintit si ca a dat dovada de rea credinta atunci cand a facut declaratii despre hotararea Guvernului privind concesiunea catre Sterling Resources. 

 

Astfel, la data de 9 februarie 2009, cu ocazia unei prezentari, in Parlamentul Romaniei, paratul Boc Emil a afirmat ca as fi pus la cale afacerea Sterling Resources ca ii sprijin in continuare pe cei cu care am pus la cale aceasta masura prin care un contract de explorare si partajare a profitului a fost transformat intr-un contract de acord petrolier si concesiune", se arata in cererea de chemare in judecata depusa de Calin Popescu Tariceanu.


Tariceanu considera ca astfel de declaratii ii aduc prejudicii. Pe de alta parte, insa, avocatii lui Boc spun ca toate aceste afirmatii sunt declaratii politice.

 

"Aceste afirmatii, cum ca reclamantul ar fi pus la cale afacerea Sterling Resources, ca ii sprijina pe cei cu care a pus la cale aceasta masura prin care un contract de explorare şi partajare a profitului a fost transformat intr-un contract de acord petrolier si conseciune, ori ca miscarea din 2008 a fost pregătita din 2007, se inscriu intr-un registru normal de critica fata de activitatea unui prim-ministru care a semnat Hotararea de Guvern indicata mai sus si caruia ii revine principala raspundere pentru neregularitatile si prejudiciile astfel cauzate", mai sustin avocatii lui Boc.

 

Calin Popescu Tariceanu ii cere daune premierului in valoare de 100.000 lei.

 

Comentarii Facebook