Boc despre anul 2012: Romanii trebuie sa se astepte la prudenta, moderatie si echilibru


Premierul Emil Boc a declarat ca in 2012 viata romanilor trebuie sa se bazeze pe trei cuvinte: prudenta, moderatie si echilibru.

"Prudenta, prudenta, moderatie si echilibru. Nu avem voie sa facem niciun pas inapoi pe linia reformelor, nu putem sa mergem cu nicio masura populista, nu avem voie sa mergem pe nicio masura care nu are acoperire in economie. Nu avem voie sa-i credem pe Ponta si Antonescu, care promit marea cu sarea, pentru ca sunt populisti si dinozauri ai populismului. Nimeni nu mai crede in vorbele lui Ponta si Antonescu in Uniunea Europeana, pentru ca nimeni nu mai vorbeste de promisiuni care nu au acoperire. Romanii sa nu cada victime ale populismului lui Ponta si Antonescu, care sunt rupti de realitatea crizei economice mondiale, cu implicatii si pentru Romania", a afirmat Boc.

Premierul a mai spus la Sibiu ca sacrificiile pe care le-au facut romanii in 2010 trebuie consolidate "si sa oferim atat cat poate economia. Nu ne vom intinde mai mult decat poate plapuma, tocmai pentru ca romanii sa nu mai sufere ca in 2010, din cauza iresponsabilitatii, din 2008, a PSD si PNL. Aceia au fost politicienii care au dus Romania pe marginea prapastiei, am fost nevoiti sa salvam tara de la colapsul economic prin masurile din 2010, masuri care astazi le au si alte tari din UE. Nu sunt alte solutii decat sa cheltuiesti cat produci si de a duce banii pe care-i imprumuti in investitii si locuri de munca".

Premierul nu a putut vorbi despre majorarea salariilor in 2012, precizand ca: "in Legea bugetului pe 2012 vom sti exact care va fi politica salariala pentru anul viitor".

Comentarii Facebook