Boc cumpără autobuze electrice care să circule și în Florești. Este o surpriză și pentru Gilău


Primarul Emil Boc anunță că vor fi cumpărate 18 autobuze electrice pentru a deservi ruta Cluj-Napoca - Florești - Gilău.

Autobuze electrice pentru Florești și Gilău

Avem un nou proiect de investiții de 12 milioane de euro, pentru a cumpăra 18 autobuze electrice, plus 18 stații de încărcare lentă și 5 rapide, pentru transportul electric Cluj-Florești. 

Se mai adaugă și 45 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Aceasta este partea componentă a PNRR - fondul local de dezvoltare”, a anunțat primarul Emil Boc.

Boc: Autobuzele electrice vor deservi până în 2028 toată zona metropolitană

Acestea ne vor ajuta să deservim încet și zona metropolitană cu autobuze electrice. Până acum am avut în Cluj-Napoca autobuze electrice, dar acum vrem să mergem și în zona metropolitană. Începem cu cea mai importantă localitate, care este Floreștiul. Tot clujeni sunt și cei din Florești. Noi nu am făcut niciodată distincție între cei care locuiesc în Apahida, Baciu, Cluj sau Florești. Toți sunt clujeni și vrem să le oferim o calitate a vieții mai bună. 

Aceste autobuze sunt nepoluante și știm cât de poluantă este ruta Cluj-Napoca - Florești. 

De asemenea, vrem să ne atingem obiectivul ca în 2026 să avem în Cluj-Napoca transport nepoluant și până în 2028 în zona metropolitană”, a mai spus primarul Emil Boc. 

Edilul a spus că proiectul cere asocierea cu o singură primărie, care este cea din Florești, dar autobuzele electrice vor merge și până la Gilău. 

Comentarii Facebook