Boc crede că va câștiga procesul cu Sile Pușcaș. Altfel, trebuie să achite 23 de milioane de euro din banii clujenilor


Primarul Emil Boc este convins că va câștiga procesul cu Sile Pușcaș și nu va fi obligat să achite din banii clujenilor 23 de milioane de euro, pentru un teren pe care îl putea avea gratis. 

Investitorul a rămas fără un teren de 1,2 hectare în Zorilor, pe strada Observatorului, unde Boc vrea să facă parc. Primarul a achitat 2,1 milioane de euro de la bugetul local pe teren, iar justiția a spus joi, 2 noiembrie, că valoarea reală este de 23 de milioane de euro. Decizia nu este definitivă.

Ca să ne înțelegem. Primăria nu a pierdut niciun proces cu acest investitor pe care, repet, l-am prezentat public în adevărată lui valoare. Avem valori diferite. Eu nu am valori în care prima este banul. Am alte valori după care m-am ghidat în viață și în viața publică. Cred că atunci când într-o comunitate tu reușești ceva să obții datorită comunității și devii bogat, cu toate generațiile de urmași ai tăi, ai obligația morală să dai ceva înapoi și comunității. Acest caz nu s-a întâmplat cu investitorul de la Platinia (...)

Să încerci să tragi cu orice preț banii de pe umerii clujenilor doar ca să îți mai pui tu, la alte sute de milioane pe care le mai ai, încă un milion de euro, sau două milioane de euro, în plus. Nu duci nimic pe lumea cealaltă decât onoare, glorie, respectul comunității și ceea ce ai făcut bine. Pentru că eu am un principiu în viață de la bunica, Fă cât mai multe fapte bune, că de restul se ocupă Dumnezeu. Și asta trebuie să facă fiecare investitor. Să facă cât mai multe fapte bune pentru că, pe lumea cealaltă, nu o să ducă averile cu ei. Tot acolo o să meargă, unde merge fiecare om obișnuit. Am avut o grămadă de procese în toată țara și pe toate le-am câștigat”, a mai spus primarul Emil Boc la Realitatea FM. 

Cert este că primarul putea să aibă terenul pe gratis, dacă acceptau propunerile societății civile de acum 20 de ani, de trecere în PUG a acelui teren în categoria de spații verzi. 

Atunci, primarul a spus că sunt destule spații verzi. 

Cât de elegant putea Primăria Cluj-Napoca să evite plata a 23 de milioane de euro despăgubire pentru parcul din Zorilor

Comentarii Facebook