Boc: Clujul va deveni un ”smart city”, cu plata biletelor de autobuz şi a taxelor prin SMS

 

Primarul Emil Boc vrea ca municipiul Cluj-Napoca să devină ”un adevărat smart city”, unde să fie folosite soluţii inteligente IT, precum plata, prin SMS, a biletelor de transport în comun sau a taxelor şi impozitelor locale.

 

Cu întreaga comunitate de IT din Cluj, vrem să facem din Cluj-Napoca un adevărat Smart City, adică un oraş care foloseşte soluţii inteligente şi soluţii tehnice moderne pentru a uşura viaţa cetăţenilor. În acest sens am dezvoltat plata prin SMS a parcărilor, plata on-line a taxelor şi impozitelor locale, programarea on-line a căsătoriilor, plăcuţe pe monumente şi clădiri istorice cu codul QR care poate fi scanat. Voi lansa propunerea către comunitatea IT de a lucra împreună la mai multe platforme Smart City, cum ar fi plata biletelor de autobuz prin SMS sau plata impozitelor şi taxelor de pe telefonul mobil. Vrem să folosim soluţii inteligente în domeniul IT în folosul cetăţenilor şi să fructificăm acest avantaj competitiv pe care îl are Clujul”, a spus Emil Boc, la un eveniment IT din Cluj-Napoca.

 

Primăria vrea să lanseze o platformă inteligentă prin care fiecare locuitor al municipiului va putea să realizeze o fotografie pe care să o încarce și să sesizeze cazul municipalității. 

Comentarii Facebook