Miercuri 24 Aprilie

Boc ACUZĂ: Un guvern USL cu 22 de ministere este o ofensă la adresa bunului simţ

 

Fostul premier, Emil Boc, a afirmat că un Guvern USL cu 22 de ministere este o ofensă ”la adresa bunului simţ”, afirmând că ar fi fost de preferat o structură suplă cu 14 ministere.

 

Dacă vorbim de revoluţia bunului simţ, asta nu înseamnă creşterea numărului de portofolii la 22, ci scăderea la 16 - 17, câte am avut noi, nu crearea unor structuri supra-judeţene, care înseamnă birocraţie şi cheltuieli suplimentare, ci comasarea judeţelor dacă vrem să avem o eficienţă administrativă şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene. Aud că e vorba de 22 de portofolii într-un Guvern, dar ce Dumnezeu, numai când ai şapte partide în coaliţie se pune problema ca să constitui o asemenea structură, nu când ai un USL monolit, care ar trebui să aibă o structură suplă cu 14 ministere, dacă ar fi să respecte votul românilor şi să aibă o dovadă a faptului că înţeleg ce înseamnă cheltuirea eficientă a banului public. Ar însemna o ofensă la adresa bunului simţ şi la revoluţia bunului simţ pe care au clamat-o de atâtea ori”, a declarat Emil Boc.

 

Potrivit lui Victor Ponta, viitorul Guvern va avea 22 posturi de miniştri, inclusiv miniştrii-delegaţi, iar cei mai mulţi miniştri vor avea un corespondent direct în portofoliile din Comisia Europeană (CE).

 

Garantez că, în orice structură voi veni cu mai mulţi sau mai puţini miniştri, nu va creşte nici măcar cu un singur om structura aparatului central”, a precizat Ponta la RTV.

Comentarii Facebook