Boc a mai inventat un termen ”Piramida mobilității”, care îi va scoate din minți pe șoferi: Mașina e pe ultimul loc


Primarul Emil Boc a ieșit în spațiul public, la o emisiune radio, cu un nou termen, care îi va irita pe șoferi: ”Piramida Mobilității”.

În vârful piramidei mobilității se află modalitățile astea non-mașină: transportul în comun, bicicleta, mers pe jos și a patra, cincea soluție să fie mașina personală, ca modalitate de transport. Noi, orașul, trebuie să pregătim infrastructura în direcția asta și noi, ceilalți, să ne schimbă treptat. Nu se poate peste noapte. Eu știu asta. Mentalitățile nu se schimbă cât bați din palme. E mai sănătos pentru ei, pentru oameni, să facă mișcare. Când mergi 15.000 de metri ești mai sănătos. Vom trăi mai mult și mai bine”, a spus Emil Boc la Napoca FM. 

Boc: Clujul nu mai e orașul mașinilor!

Primarul Emil Boc, spunea în iunie 2021: ”Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing.

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istori. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, spunea Emil Boc.

Comentarii Facebook