Benzi dedicate de autobuz și pe Calea Florești. În Florești vor fi benzi dedicate pe intervale orare


Primarul Emil Boc susține că parcările de pe Calea Florești vor fi desființate și va apărea o bandă dicată până în Florești.

Scopul nostru este să scoatem mașinile de pe marile bulevarde, cum a fost pe Nicolae Titulescu și cum vom face și pe Calea Florești. Acolo se află într-un proces de evaluare întreaga zonă. Calea Florești trebuie să fie eliberată de mașini pentru a avea transport public dedicat. De aceea vom crea locuri de parcare suplimentare prin demolarea garajelor. Cele mai multe locuri de parcare de pe Calea Florești sunt fără abonament. În prima etapă, se vor stabili locuri de parcare paralele și nu oblice. Aceste locuri de parcare oblice obturează practic o bandă de circulație. Autobuzele nu pot să circule pentru că mașinile parcate încurcă circulația. În primă fază vom restructura parcările și le vom face paralele la bordură. Acest lucru înseamnă că vor fi două benzi de circulație pe fiecare parte”, a declarat primarul Emil Boc.

Am cerut bandă dedicată, vom discuta și cu cei de la CNAIR pentru a ne permite să facem bandă dedicată și pe ruta Florești, fiind drum național. Tot Floreștiul ar trebui să intre pe aceeași logică a benzilor dedicate pe intervale orare. Dimineața și după-masa în perioadele critice vom avea bandă dedicată cu suplimentarea autobuzelor pe această rută. Va fi o baterie de autobuze care vor circula unul în spatele celuilalt, atât de multe autobuze vor fi care vor asigura o circulație rapidă, cine va dori să stea în mașină în trafic să stea, dar ceilalți vor avea alternativă”, a declarat Emil Boc.

Comentarii Facebook