Băsescu vrea să îl suspende pe Andrei Marga VEZI de ce


Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost informat de către Administraţia Prezidenţială că va fi suspendat, dacă nu trimite documentele privind numirea unor ambasadori, în special a celui de la Roma.

În timpul acestei întâlniri (cu oamenii de afaceri prezenţi la Camera de Comerţ-n.r.), am avut o discuţie telefonică urgentă cu ministrul Marga, care m-a informat că pe problema unor ambasadori care au fost audiaţi şi au primit vot negativ în comisiile de politică externă, de la Cotroceni i s-a transmis că dacă nu trimite toate documentele - este vorba în special de ambasadorul de la Roma, dacă am înţeles bine, din scurta discuţie - va fi suspendat pentru că nu îşi îndeplineşte îndatoririle. Eu am considerat că nu avem nevoie de o nouă criză şi avem nevoie de ministrul de Externe, astfel că i-am cerut să procedeze la trimiterea documentelor către preşedinte, dar în momentul în care Parlamentul a dat aviz negativ şi preşedintele vrea să numească mâine ambasadori, se dorea o nouă criză”, a spus Victor Ponta.

 

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că va pregăti alte numiri pentru ambasade. ”Pregătim noi liste. Avem de desemnat ambasadori în foarte multe locuri, avem de desemnat consuli generali, consuli în foarte multe locuri. Prin urmare, este o operaţiune pe care trebuie să o facem şi anume o reîmprospătare foarte vastă a personalului”, a spus Andrei Marga, potrivit Agerpres.

 

Este o discuţie privind ocuparea Ambasadei României de la Roma. Acolo avem opinii clar divergente. Opinia preşedintelui este una, opinia primului-ministru este alta, opinia fostului Minister de Externe care a dat aprobarea este alta, opinia actualului Minister de Externe este aidoma opiniei primului-ministru şi a altora dintre cei care au analizat. Prin urmare suntem în situaţia aceasta, dar nu trebuie să dramatizăm diversitatea de opinie. Şi când apar opinii divergente trebuie tratate lucrurile păstrând legalitatea şi urmărind-o cu stricteţe”, a explicat Andrei Marga.

Comentarii Facebook