Băsescu în Parlament: Să mă voteze la referendum pensionarii care aveau pensie de 7 lei si au dobandit 350 lei


Președintele Traian Băsescu a vorbit în plenul Parlamentului, la invitația majorității USL, care va încerca vineri să îl suspende din funcție.

Șeful Statului a spus că: ”La referendumul de suspendare mi-aş dori mult să fiu votat de pensionarii care n-au pierdut nimic sau cărora le-a crescut pensia in timpul mandatelor mele, sau mai ales acelora care aveau pensie de 7 lei si au dobandit 350 lei. Mi-aş dori sa fiu votat de aceia cărora nu le-au scăzut pensiile”. 

În privința cererii de suspendare din funcție, Băsescu a spus că a primit documentul miercuri seara. ”Apreciez că are patru mari obiective, dintre care 3 de fond si unul conjunctural: Primul e punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului, în mod deosebit a justiţiei. Al doilea obiectiv este subordonarea tuturor instituţiilor statului către partid, prin încălcarea gravă a Constituţiei şi legilor. Al treilea obiectiv este legat de nepunerea în aplicare a refeendumului din noiembrie 2009 prin care poporul, în numele căruia PNL şi PSD afirmă că au declanşat suspendarea, a votat cu 85% pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Acestea sunt motivele de fond pentru care doriţi suspendarea preşedintelui. Aveţi şi unul conjunctural: premierul furnizat e deja recunoscut în toată Europa şi dincolo de ocean ca prim ministru Copy, Copy -Paste. Mai aveți o problemă de ultimă oră privind CV-ul premierului: toţi îl ştiam masterand în Universitatea din Catania, ieri a apărut în presă că n-a urmat niciodată un curs”, a spus Băsescu.

Comentarii Facebook