Băsescu: E mai ușor să mergi spre Uniunea Euro-asiatică, dar încă nu am văzut români cu ochii oblici

 

Traian Băsescu a subliniat la Cluj că drumul României trebuie să fie spre Europa și nu spre Asia.

 

E mai ușor să mergi spre Uniunea Euro-asiatică, dar eu încă nu am văzut români cu ochii oblici”, a declarat Traian Băsescu.

 

Nu toate țările din jurul României doresc ca noi să avem succes în Uniunea Europeană. Uitați-vă la Ucraina și Republica Moldova și uitați-vă că la sud e Bosnia Herțegovina și nu e pace. Contaminarea României este ușoară când statul este slăbit și justiția nu e independentă.

 

Avem șansa să ne batem pentru țara noastră. Nu ne oprește nimeni, iar eu o voi face până în ultima zi a mandatului meu”, a mai spus Băsescu.

 

Președintele României a vorbit și despre corupție, spunând că acum este mult mai redusă, decât pe vremea lui Adrian Năstase.

 

Mi se pare nedrept să spunem că acum corupția este mai mare ca oricând, dar acum sunt 7 miniștri după gratii. Evenimentele își au geneza exact în perioada lui Adrian Năstase.

 

Nu vreau să îmi fac un titlu de glorie din intrarea oamenilor în pușcărie. Mă bucură intrarea în vigoare a noului cod penal, pentru că obiectivul unui stat este să recupereze pagubele, nu să își țină oamenii în pușcărie. 

 

Cred că un om care a greșit prima dată are dreptul la o nouă șansă. Să stea câțiva ani în pușcărie și nu 15 ani”, a mai spus Traian Băsescu.

Comentarii Facebook