Băsescu către Victor Ponta: Nu sunt ofiţer de contrainformaţii sau ofiţer sub acoperire

 

Preşedintele Traian Băsescu i-a răspuns lui Ponta și a spus că nu este ofiţer de contrainformaţii sau sub acoperire al fostei Securităţi, SRI sau SIE.

 

Zilele trecute era frământat (Ponta) de faptul că aş fi putut face poliţie politică sau, mai grav, că aş fi fost ofiţer de confrainformaţii”, a spus Băsescu.

 

Am avut şi un proces cu domnul Mugur Ciuvică, pe care l-a pierdut exact pe asemenea afirmaţii. Nici acum nu mi-a plătit jumătatea de milion pe care a trebuit să mi-o plătească ca şi daune morale. Mai grav mi se pare un prim-ministru care spune despre şeful statului că a fost ofiţer de contrainformaţii”, a mai spus Băsescu.

 

Vă declar public şi fără niciun fel de reţinere şi pe proprie răspundere că nu am fost nici ofiţer de contrainformaţii, nici ofiţer de Securitate acoperit, nici ofiţer SIE acoperit, nici ofiţer SRI acoperit, deci n-am avut nicio astfel de calitate. Dacă aş fi avut-o, să ştiţi că nu m-ar fi împiedicat să exercit funcţia de preşedinte. Dar ar fi trebuit să o fac publică această calitate, fie ea şi de ofiţer SIE sau de ofiţer SRI, acoperit sau mai puţin acoperit, dintr-un motiv simplu: era o obligaţie morală şi, în acelaşi timp, un om care a trecut prin calitatea de ofiţer într-un astfel de serviciu, fie că este el de dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, poate rămâne un om cu dublă comandă. Or, în politică, atunci când ai fost ofiţer acoperit al unui serviciu de informaţii, repet, dinainte de Revoluţie sau de după Revoluţie, nu ai decât o soluţie: să faci public acest lucru. Altfel, poţi fi supus oricărei interpretări, oricărui şantaj şi nu poţi fi considerat un politician care îşi exercită liber funcţia. Vreau să ştiţi că la această afirmaţie a lui Ponta răspund fără reţinere: nu am avut niciodată calitate de ofiţer acoperit, sunt ofiţer în rezervă, căpitan comandor de marină, dar nu am nicio legătură, nu am avut cu serviciile de informaţii”, a precizat Traian Băsescu.

 

Victor Ponta a declarat luni că din informaţiile pe care le deţine preşedintele Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, ci chiar ofiţer la Contrainformaţii.

 

Ponta: Băsescu a fost ofiţer la Contrainformaţii

Comentarii Facebook