Băsescu aruncă ”bomba”: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Cum reacționează premierul


După ce a anunțat, înaintea începerii campaniei electorale, că unul dintre candidații la alegerile prezidențiale a fost ofițer acoperit, Traian Băsescu a decis să facă public și numele acestuia.

Președintele a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, "îi va rânji în faţă fostul şef”.

Băsescu a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională", "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

"Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge", a continuat Băsescu la Realitatea TV.

"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi "saltul lui".

"A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a mai anunţat șeful statului.

Reacția premierului nu a întârziat să apară, acesta declarând, marți dimineața, că Traian Băsescu este ”extrem de tulburat și frământat”.

Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog şi pentru preşedintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat şi frământat şi România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituţii ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Ponta, la Iaşi, unde va participa la slujba de Sfânta Parascheva.

Acesta a mai precizat că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară preşedintele Băsescu, premierul a afirmat: ”Sunt numai minciuni”.

Comentarii Facebook