Băsescu:"Am mai mult potenţial decât Victor Ponta"


Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că are mai mult potenţial decât premierurl Victor Ponta pentru a servi interesele României şi că nu o sa fugă niciodată de exercitarea atribuţiilor constituţionale.

"Este un moment dificil din punctul nostru de vedere, dar şi din punctul de vedere al celorlalte state. Nimeni nu este mulţumit de propunerea de buget. Aş fi considerat că nu mi-am făcut atribuţiile constituţionale dacă într-un moment dificil aş fi pasat răspunderea către primul ministru, care nu poate avea decât o atribuţie delegată. Ştiu că am potenţial mult mai mult decât premierul Victor Ponta. Ştiu că pot servi interesele României mult mai bine. Niciodată nu o să fug de exercitarea atribuţiilor constituţionale pentru a-mi proteja pielea", a declarat Băsescu, potrivit Mediafax.

Preşedintele a mai adăugat că interesul României este negocierea bugetului, nu utilizarea dreptului de veto. "Interesul României este să negocieze bugetul 2014-2020. Dacă plecăm cu ideea de veto şi îl şi anunţăm suntem în afara negocierilor. Nu ne mai caută nimeni".

Comentarii Facebook