Autobuze ELECTRICE la Cluj. S-a DECIS când vor fi cumpărate. Vor fi FUTURISTE

 

Ambasada Elveției a semnat la Cluj-Napoca acordul de cumpărare a 10 autobuze electrice pentru municipiu. 

 

Aceste proiecte pe fonduri elvețiene sunt complemetare celor pe fonduri europene. Dacă ultimele sunt axate pe infrastructură, proiectele elvețiene vin pe componenta de mediu: 10 autobuze electrice, iluminat pe led și reabilitarea termică a școlilor”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa 10 autobuze electrice și va construi trei stații de încărcare lentă și 10 pentru încărcare rapidă. Bugetul va fi de 7,5 milioane de franci elvețieni, plus TVA. ”Autonomia acestor autobuze este de 50 - 70 de kilometri, iar mijloacele de transport se vor putea încărca rapid în 10 minute pe timpul zilei, iar pe timpul nopții la capătul liniilor”, a mai spus Emil Boc.

 

Perioada de implementare a proiectului va fi de 18 luni, în care ar urma să se facă licitația și să se construiască și stațiile de încărcare.

 

Ambasadorul Elveției în România, Jean Hubert-Lebet, a participat la semnarea acordului de finanțare, în valoare de 11 milioane de franci elvețieni (pentru autobuze, iluminat și reabilitarea termică a Colegiului Național ”George Coșbuc” și Liceul de Muzică Sigismund Toduță).

 

Ambasadorul a spus că, prin cumpărarea celor 10 autobuze electrice, Clujul va fi la nivelul orașelor Geneva și Berna, din Eleveția, unde funcționează astfel de autobuze.

 

Aceste autobuze vor avea linii dedicate pe zona centrală. Scopul nostru este să reducem poluarea. Vor fi autobuze scurte de 12 metri. Vor avea echipare ca toate celelalte autobuze, dar prpopulsia se va face pe acumulatori, care se vor încărca”, a spus directorul CTP Cluj, Liviu Neag.

Comentarii Facebook