Atacul DUR al lui Iliescu, pe blog: Haite de procurori dau năvală peste oameni în case


Fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat, miercuri, pe blog, că "haite" de procurori care manifestă "un primitivism feroce" dau năvală peste oameni, în case, chestionându-i asupra votului la referendum.

"Nu credeam că, după Revoluţia din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce - haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esenţă fascistă?", a scris Iliescu pe blog.

Totodată, preşedintele de onoare al PSD se întreabă, retoric, cum au apărat procurorii, despre care consideră că au fost trimişi într-o "acţiune de intimidare" a cetăţenilor, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, prevăzute de Constituţie.

"Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acţionat la comandă - împotriva spiritului şi raţiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei instituţii. (…) Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituţiei în percepţia opiniei publice, a cetăţenilor - care văd cum o instituţie creată pentru a apăra ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti se transformă în instrument de intimidare şi de acţiune împotriva cetăţenilor!", arată Iliescu.

El adaugă că Parchetul General riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăţilor, fiind pus în slujba unor interese "înguste" şi, în cazul de faţă, în slujba unui "om cu tendinţe autoritare, care a pierdut sprijinul şi încrederea cetăţenilor".

"Parlamentul, ca organ reprezentativ suprem al poporului roman - aşa cum este definit de Constituţie - este dator să intervină energic şi să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvârşite, să o determine să-şi respecte atributele conferite de Constituţie!", conchide Iliescu.

Comentarii Facebook