Așa se PLOMBEAZĂ la Cluj. Se pun plombe care sar după 2 ploi. Seplecan REFUZĂ să mai plătească - VIDEO

 

Consiliul Județean Cluj își acuză regia proprie, RAADPP Cșuj, că aprobă lucrări de plombări și de asfaltări de mântuială.

 

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a declarat că a vizitat 5 drumuri, pe care s-a lucrat și a găsit mari probleme. ”Am găsit pe drumul de la Fodora, pe DJ 109, plombe puse, cred, cu lopata. Ar fi trebuit să traseze zona, să taie, să frezeze și apoi să pună asfaltul. Cred că după două ploi aceste plombe vor sări”, a declarat Salanță. Un metru pătrat de plombă costă 100 de lei.

 

Arhgitectul Claudiu Salanță a mai verificat și drumul de la Cojocna, DJ 109 A de la Vultureni, DJ 109 C și D și DJ 151 A.

 

Acuzațiile vizează Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj condusă de Mircea Avram. ”Eu trebuie să dau bani pe anumite lucrări, pe care eu nu le pot controla. Vegetația de pe șanțuri și rigole nu este îndepărtată. În urma perioadelor cu ploi aceste lucrări nu vor rezista”, a spus și președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

 

Directorul executiv al Consiliului Județean Cluj, Mariana Rațiu, a declarat că aceste lucrări se fac fără a exista proiectare. ”RAADPP poate da lucrări unor firme, precum Napoca Construcții, Diferit sau Regiei Drumurilor Județene, pe baza unui acord cadru. Sunt lucrări de întreținere periodică sau curentă și nu necesită proiectare. Se știe numai cât trebuie să coste o plombă și covorul asfaltic”, a spus și Mariana Rațiu.

 

Mihai Seplecan a precizat că trebuie desființată Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj și transformarea ei în direcție, pentru a putea controla aceste lucrări. ”Banii pe care îi plătim merg pe asemenea plombe. Nu voi plăti până când nu voi controla lucrările. Dacă semnez banii se duc la RAADPP și ei îi folosesc cum vor”, a spus Miahi Seplecan, preșdintele CJ Cluj. 

 

Șeful județului a precizat că vrea să ia un credit pentru a fi asfaltate corespunzător toate drumurile județene. ”Noi nu putem, legal, să luăm in credit si să îl dăm RAADPP pentru că ar fi ajutor de stat. Trebuie să devină direcție și atunci putem controla aceste lucrări și banii vor veni din acest credit”, a mai spus liderul CJ Cluj.

 

Mihai Seplecan a spus că i-a precizat lui Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj. că vrea să desființeze Regia lui și să o transforme în direcție. ”De acum 2 săptămâni de când am avut discuția nu mi-a mai răspuns la telefon. Atunci a plecat din birou și acum mă evită”, a precizat Seplecan.

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram nu a participat la conferința de presă de la Consiliul Județean.

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a spus că va comenta în cursul zilei de luni aceste acuzații, la o conferință de presă. ”Vom studia și dacă nu se confirmă ce au declarat directorii din CJ Cluj și președintele Seplecan le voi face plângeri penal”, a declarat Mircea Avram.

Comentarii Facebook