Duminica 28 Februarie

Arhitectul Romulus Zamfir susține că Borhanciul se poate transforma într-o hazna, pentru că trebuie pompată canalizarea


Arhitectul Romulus Zamfir susține că tot cartierul Borhanci ar putea să se transforme într-o hazna. Discuțiile au apărut după ce s-a propus construirea unui mini-cartier cu 9 vile, în Comisia de Urbanism. 

A fost un moment critic când s-a început să se construiască în partea de jos. Problema canalizării ar fi cea mai importantă pentru că are cotă foarte jos. Din cauza asta acolo nu trebuia să se construiască, pentru că pot apărea probleme de apă și să fie perturbări. Lucrările în partea de jos sunt improprii, Mie nu mi se pare un cartier elegant atunci când se infunda canalizarea și se transformă într-un cartier urât mirositoar. Din acest punct de vedere este un neajuns mare și nu se poate vinde, iar cel care cumpără se plânge că canalizarea nu are scurgere în pantă”, a spus arhitectul Romulus Zamfir. 

Arhitectul proiectului a spus că sunt propuse numai nouă imobile care nu generează atâta apă încât să nu ducă pompele.

Arhitectul Adrian Iancu a spus că: ”Chestiunea dezvoltării cartierului Borhanci a fost în atenția Companiei Someș de 15 ani. Există rețele de canalizare și evacuarea apelor menajere se face în paralel cu Valea Borhanciului, dar dacă sunt probleme discuția se poate purta cu Compania de Apă”. 

Romulus Zamfir: ”Vă dați seama ce aparate și ce capacități ar trebui să față la o astfel de pompare”.

Emil Boc a cerut Companiei de Apă Someș să dea un răspuns dacă există astfel de pompe de mare dimensiune pentru a scoate dejecțiile din conducte spre rețeaua principală, aflată la diferență de nivel. ”Nu vreau să ne trezim că e un ghetou și peste ani ne vom trezi cu probleme. Tehnologia poate veni cu soluții, dar trebuie să punem întrebrile”, a spus Emil Boc.

Romulus Zamfir: ”Trebuie să ținem cont ce a fost în Florești. Când au fost inundații, toate casele au fost inundate.

Comentarii Facebook