Arhitectii din Transilvania si-au ales reprezentantii in comisiile de urbanism din cadrul Primariilor


Arhitectii din Transilvania si-au ales reprezentantii in comisiile de urbanism din cadrul Primariilor, vineri, 25 mai 2012, in cadrul Conferintei Teritoriale a Ordinului Arhitectilor din Romania - Filiala Transilvania.

La conferinta care a avut loc la sala Ion Muslea a Bibliotecii Universitare din Cluj au fost convocati toti membrii Ordinului din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj.

In prima parte a programului s-a votat regulamentul de functionare al Filialei, urmand ca in partea a doua sa fie supuse votului deschis, listele de candidati pentru Comisiile de Urbanism la nivelul judetelor si ale localitatilor de pe raza Filialei. in urma votului s-au stabilit arhitectii care vor reprezenta Filiala Ordinului in aceste Comisii.

Comisiile de Urbanism sunt create pentru a sprijini institutia arhitectului sef in solutionarea problemelor de urbanism de interes major, care apar la nivelul municipiilor, respectiv judetelor. Acestea sunt alcatuite din specialisti in domeniu si din membri ai administratiei publice.

Conform legislatiei in vigoare, Ordinul Arhitectilor are, alaturi de alte organizatii profesionale, un numar de  reprezentanti in aceste comisii, stabilit de la caz la caz, pe principiul proportionalitatii.

Mandatul acestor reprezentanti este validat prin Hotarare de Consiliu Local si este valabil pe parcursul unei intregi legislaturi.

Vezu lista arhitectilor alesi prin vot sa reprezinte Filiala in Comisiile de Urbanism de la nivel administrativ:

1. CTATU judet Cluj
Marcel Dan Crisan
2. CTATU judet Salaj
Viorel Ratiu
3. CTATU judet Bistrita-Nasaud
George Gaveniuc
4. CTATU localitate Cluj-Napoca
Eugen Panescu
Sorin Scripcariu
5. CTATU localitate Zalau
Doina Nejur
6. CTATU localitate Bistrita   
Mariana Michiu-Dinescu
Marcela Tamas
7. CTATU localitate Turda
stefan Zoltan Marina
8. CTATU localitate Dej
Diana Mihaela Muresan
Doina Munteanu
Vasile Dorin Munteanu   

Comentarii Facebook