Arhitecții de la Bogart Construct S.R.L. vor să înghesuie alte clădiri între blocurile cu 10 etaje din Mărăști


Zona cu blocuri de zece etaje din Mărăști, de pe Calea Dorobantilor, de lângă Biblioteca Octavian Goga, ar putea deveni și mai aglomerată decât este astăzi. Acolo s-au aprobat blocuri de 10 etaje într-un heirupism suspect, iar acum pe 2896,11 metri se mai înghesuie două clădiri mari, una fiind chiar un spital cu, atenție, numai 20 de locuri de parcare. 

Terenul studiat se invecineaza la vest cu un imobil de locuinte colective ( str. Calea Dorobantilor nr.96 ), cu regim de inaltime P+8E. La Est, se invecineaza cu un imobil care are functiunea de birouri ( str. Calea Dorobantilor nr.100 ), regim de inaltime S+P+10E. La Sud, terenul studiat are ca limita de proprietate strada Episcop Nicolae”, a precizat în fișa proiectului semnată de Arh. Mirela Petrina, de la SC Bogart Construct S.R.L, firma deținută de fiul prorectorului de la UTCN, Mircea Petrina, un personaj influent în administrația clujeană.

În toată aglomerația de blocuri de acolo a rămas un petic de 2896,11 metri gol și investitorii și-au prezentat propunerea de construire a două noi clădiri în fața membrilor Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Arhitecții propun construirea a două imobile: construirea unui imobil mixt de birouri si servicii, cu regim de inaltime S+P+5E+R, cu acces de pe latura Nordica, strada Calea Dorobantilor și a unui imobil cu regim de inaltime 2S+2D+1E+R, cu acces pietonal din strada Episcop Nicolae si acces auto din strada Calea Dorobantilor, printre blocurile care acum sunt locuite.

Procentul de ocupare al terenului (POT) propus este de 45.43 %, urmând să fie și 20.00%, spații verzi, adică 579 de metri pătrați.

Cele două imobile vor fi înghesuite între blocurile existente, dar arhitecții spun că locatarii de lângă nu trebuie să își facă grijă pentru că vor avea cel puțin 1,5 ore pe zi soare în geamuri, conform legii. 

Untitled.png

parte-desenată-8_page-0005.jpg

Retragerile față de blocurile locuite sunt de 6.00 m de la limita de proprietate din Sud. Fata de strada Episcop Ncioale imobilul propus va avea o regtragere variabila ( de la maxim 6.00 m la minim 3.40 m ). Fata de limita in vest se propune o retragere de 4.50 m, fata de limita de Est se propune o retragere de 4.50 m, fata de limita posterioara, se propune o retragere de 6.00 m si minim H/2 (înălțimea imobilului împărțită la doi).

Accesul auto se propune din strada Calea Dorobantilor, pe un drum de incinta cu profil de 1,5 m trotuar, 5,5 m carosabil. Acest drum va deservi atat imobilul de birouri cat si cel cu functiunea de sanatate. Zona de parcare pentru ambele imobile se va realiza la subsoluri. Necesarul de parcaj se va calcula conform Anexelor la regulamentul PUG Municipiul Cluj–Napoca.

Pentru imobilul de birouri accesul pietonal se va realiza din strada Calea Dorobantilor.

Accesul pietonal pentru imobilul cu functiune de sanatate se va realzia din strada Calea Dorobantilor, pe un trotuar. De asemenea se propune si un acces pietonal din strada Episcop Nicolae”, mai arată arhitectul Mirela Petrina. 

parte-desenată-8_page-0007.jpg

Pentru imobilul cu functiunea de sanatate, se propune si un acces auto din strada Episcop Nicolae, care va fi accesibil doar pentru salvare sau in caz de urgente, a mai precizat arhitectul.

Firma Bogart este considerată firmă de casă a administrației clujene încă de pe vremea primarului Sorin Apostu.

Jurnalistii de la Money.ro au descoperit trei clanuri mari si late, chiar din randul profesorilor care conduc Universitatea Tehnica.

Conform unei investigații din 2011, clanul Petrina a pus stăpânire și pe UTCN:

Clanul Petrina

Mircea Petrina - profesor universitar doctor inginer la Facultatea de Constructii, la Catedra Mecanica Constructiilor, dar si prorector.

Tudor Petrina - fiul profesorului Petrina si asistent doctorand inginer la catedra la care performeaza si tatal sau (Catedra Mecanica Constructiilor).

Bogdan Petrina - fiul profesorului Petrina si asistent inginer la aceeasi facultate, la Catedra Constructii din Beton Armat, Constructii Metalice.

Comentarii Facebook