Aplicație de bugetare participativă la Cluj. Oamenii vor putea propune și vota proiecte

 

Primăria Cluj-Napoca a lansat o aplicație de bugetară participativă, pe care clujenii o pot folosi pentru a promova proiecte.

 

Proiectele pot fi depuse în perioada 17 iulie - 20 august, iar, între 21 august - 1 octombrie, proiectele vor fi analizate.

 

Oamenii vor putea vota proiectele în perioada 2 octombrie - 22 octombrie. După prima etapă de vot, se vor selecta maxim 30 de proiecte. Primele 3 proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de voturi. 

 

A doua etapă de voturi va avea loc în 20 - 26 noiembrie. După etapa finală de vot, se vor selecta 15 proiecte. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat. 

 

Rezultatele finale vor fi afișate în 27 noiembrie.

 

Bugetul total este de 2.250.000 de euro (bugetul fiecărui proiect este de maxim 150.000 de euro).

 

Proiectele pot fi depuse pe 6 domenii: Alei, trotuare și zone pietonale; Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; Spații verzi și locuri de joacă; Amenajare spații publice; Infrastructura educațională și culturală; Orașul digital.

 

Proiectele pot fi depuse pe platforma online www.bugetareparticipativa.ro, unde cei care își fac cont vor putea să și voteze proiectele din fiecare categorie. 

Comentarii Facebook