Miercuri 17 Aprilie

Antonescu reacționează la protestele împotriva Roșia Montană


Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a reacționat la protestele românilor împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană, declarând că este un ”semn sănătos de civism”, indiferent care este tema sau optiunea pentru care manifestează.

"Întâi de toate, chiar dacă poate să pară surpinzător, îi felicit pentru că o fac. Indiferent de tema sau de opţiunea pentru care ieşi în stradă la un moment dat, atâta vreme cât o faci paşnic, în forme civilizate, cred că e un semn sănătos de civism şi apreciez oamenii care au şi curajul şi tenacitatea şi timpul pentru a se manifesta, indiferent de faptul că părerea lor, sigur, nu e împărtăşită neapărat de toţi", le-a transmis Crin antonescu manifestanților, informează Mediafax.

"Dincolo de asta, în legătură cu aceste proteste - şi cele privitoare la Roşia Montană şi cele generate de drama familiei Anghel şi a copilaşului ucis de câini - (...), sar în ochi două lucruri, care mie îmi atrag atenţia şi de aceea iau foarte, foarte în serios aceste lucruri care se întâmplă în stradă: unu - numărul foarte mare de oameni tineri care se află în stradă (...) şi doi - eu cred că nu-i vorba numai de subiectul strict - Roşia Montană sau câini - ci e vorba în general de o formă de protest faţă de alcătuirile şi mai ales funcţionarea sistemului politic din România", a menţionat președintele Senatului.

Antonescu a declarat că înclină către onstituirea unei comisii mixte a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind Roșia Montană.

"Formal, proiectul este trimis Senatului, prima Cameră sesizată, la Biroul Permanent al Senatului mâine (luni - n.r.) el va urma cursul normal, adică va fi trimis foarte probabil Comisiei de administraţie, pe fond (...) sau în şedinţa Birouilor reunite, iarăşi foarte probabil - este o idee pe care am discutat-o la nivel politic - să constituim o comisie specială, o comisie mixtă Senat-Cameră, cu reprezentarea tuturor forţelor politice, în scopul de a deschide dialogul cu cei care manifestă în stradă, cu cei care au de o parte sau de alta poziţii în mediul online, în presă au pledat într-un sens sau altul", a precizat el.

 

La Cluj, peste 6.000 de manifestanți au ieșit în stradă, duminică seara, pentru a protesta împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. Printre aceștia s-a aflat și soția primarului Cluj-Napoca, Oana Boc.

 

 

Vezi aici: Peste 6.000 de clujeni au protestat împotriva proiectului Roșia Montană. Oana Boc s-a aflat printre protestatari VIDEO

Comentarii Facebook