ANI o acuza pe fostul ministru Sorina Placinta de fals in declaratii

ANI o acuza pe Sorina Placinta, fostul ministru al Tineretului si Sportului, ca nu a mentionat in declaratia de interese care era actionar si administrator la trei  firme. Inspectorii pentru integritate au sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru fals in declaratii.

 

"In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca doamna senator Sorina Luminita Placinta a completat si depus, in perioada 15.12.2008 - 27.07.2009, declaratii de avere si de interese care cuprind date incomplete  si inexacte, dupa cum urmeaza: doamna Sorina Placinta nu a mentionat in declaratia de interese, completata la data de 15.12.2008, faptul ca detine calitatea de actionar la S.C. SORSTE S.A., S.C. MILCOFIL S.A, si S.C. DEPSORSTE S.R.L.; la punctul 2 al declaratiei de interese completat la data de 15.12.2008 nu au fost mentionate functiile de administrator la urmtatoarele societati comerciale: S.C. MILCOFIL S.A., unde a detinut aceasta calitate pâna la data de 17.02.2009; S.C. SORSTE S.A., unde a detinut aceasta calitate în perioada cuprinsa între 19.12.2007-17.02.2009; S.C. ARTIFEX  S.R.L., functie pe care o detine pâna la data 07.04.2009; de asemenea, în declaratia de avere completata la data de 15.12.2008, la rubrica “Venituri din salarii ale titularului”, doamna Placinta menioneaza faptul ca a realizat venituri în anul fiscal anterior, în calitate de administrator la S.C. MILCOFIL S.A., calitate pe care nu a precizat-o si în declaraia de interese completata pentru acelasi an fiscal; în declaratia de interese completata la data de 04.06.2009, precum  si în declaratia de interese, completata ca urmare a numirii în functia de Ministru al Tineretului si Sportului, nu au fost mentionate urmatoarele functii detinute: administrator si actionar  în cadrul S.C. MILCOFIL S.A.; administrator în cadrul S.C. SORSTE S.A.; administrator în cadrul S.C. ARTIFEX  S.R.L.", se arata in comunicatul ANI.

 

Prin urmare, Agentia Nationala pentru Integritate a decis ca exista temeiuri suficiente pentru a sesiza Parchetul. "Avand in vedere ca aspectele mentionate anterior constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre doamna Sorina Luminita Placinta a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunaa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se mai arata in comunicat.

 

In 2009, Sorina Placinta a fost ministrul Tineretului si Sportului timp de aproape opt luni. Ea a ocupat acest post dupa ce Monica Iacob-Ridzi, predecesoarea ei, a fost acuzata de DNA de deturnare de fonduri.

Comentarii Facebook