Andrei Marga nu mai este ce a fost! La alegeri a fost la un pas sa ramana pe dinafara Consiliului Profesoral


Vremurile in care Andrei Marga conducea cu mana de fier Universitatea Babes Bolyai din Cluj au apus demult.
 

Andrei Marga a fost la un pas de a ramane in afara oricarui for care poate lua o decizie. La alegerile pentru desemnarea cadrelor didactice care vor face parte din Consiliul Profesoral al Facultatii de Studii Europene, profesorul Marga a intrunit, la limita, numarul de voturi necesare pentru a putea fi ales. Au votat 40 de cadre didactice pentru 15 locuri cate sunt in Consiliul Profesoral. Acest for are atributul legal de a numi persoana sau persoanele nominalizate pentru functia de decan al facultatii.

Conferentiarul universitar Mircea Maniu a fost cel mai popular profesor ales in Consiliul Profesoral fiind ales cu 39 de voturi din 40 de votanti. Profesorul Andrei Marga a fost ales cu 15 voturi, la fel si apropiatul acestuia, profesorul Michael Shafir. Nu la fel de norocos a fost fostul decan al Facultatii de Stiinte Politice, profesorul Ladislau Gyemant care nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi ales in Consiliul Profesoral.

Acest vot demonstreaza, clar, ca vremurile in care Andrei Marga dispunea cum vroia despre toate din interiorul UBB au apus. La un simplu vot, doua treimi dintre votanti nu l-au preferat pe Marga. Alegerea lui Marga in Consiliul Profesoral ridica insa o problema de legalitate. Acesta a implinit varsta de 65 de ani si potrivit Legii Invatamantului este pensionat de drept.

El mai poate profesa doar cu acordul colegilor lui, dar nu mai poate detine functii publice cum este si cea de membru in cadrul Consiliului Profesoral de la Facultatea de Studii Europene.

Comentarii Facebook