Miercuri 24 Aprilie

Amenzi USTURĂTOARE aplicate taximetriștilor din Cluj

 

Taximetriștii din Cluj au fost aspru amendați de polițiștii locali, într-una dintre cele mai ample acțiuni organizate în ultimii ani. 

 

În perioada 20 ianuarie - 23 ianuarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Inspecţie comercială, Control trafic rutier şi Ordine şi siguranţă publică au desfăşurat o serie de acţiuni tematice care au vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie pe raza municipiului. 

 

Acţiunile s-au desfăşurat în colaborare cu Poliţia Transporturi, acţionându-se, în principal, în incinta Aeroportului Internaţional şi în imediata vecinătate a acestuia, în zona Pieţei Gării, pe strada Primăverii şi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.  

 

Între neregulile constatate se numără nerespectarea standurilor aprobate; efectuarea activităţii de taximetrie fără deţinerea autorizaţiei de taxi; lipsa certificatului de atestare profesională; oprirea şi staţionarea neregulamentară.

 

Măsuri: Pentru neregulile constatate au fost încheiate 73 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 10.425 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 republicată şi ale H.C.L. nr. 109/2010. 

 

Ca şi măsuri complementare, au fost aplicate 16 puncte penalizare pe permis conform prevederilor OUG nr. 195/2002 republicată şi 8 puncte penalizare pe autorizaţiile de taxi, conform prevederilor HCL nr. 109/2010. 

 

Pentru staţionarea neregulamentară, s-a dispus ridicarea de pe domeniul public a 7 autovehicule. 

Comentarii Facebook