Ambasadorul Israelului, primit de Horea Uioreanu - FOTO

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a primit vizita Ambasadorului Statului Israel la Bucureşti, Excelenţa Sa, Dan Ben Eliezer. 

 

Uioreanu i-a prezentat ambasadorului proiectul ”Cluj Innovation City”, micul ”oraş” în care se preconizează să locuiască şi să-şi desfăşoare activitatea cca. 20.000 de specialişti IT. Ambasadorul Dan Ben Eliezer a invitat firmele IT din judeţul Cluj să participe la Târgul economic de profil din luna mai de la Bucureşti şi ar dori să organizeze o întâlnire între firmele IT din judeţul Cluj şi cele din Israel, întâlnire care să aibă loc în Israel. 

 

Investitorilor din Israel le-au fost puse la dispoziție o serie de materiale de prezentare a Parcurilor Industriale TETAROM şi a facilităţilor pe care acestea le oferă, a firmelor pe care acestea le găzduiesc deja, precum şi a unor materiale menite să promoveze potenţialul agricol al judeţului Cluj precum şi mediul său universitar.

 

Întâlnirea cu delegaţia israeliană reprezintă un excelent prilej de a crea noi oportunităţii de colaborare, în special în domeniul industriei IT şi al intensificării schimburilor economice bilaterale. Dispunând de o economie extrem de solidă, Israelul a performat chiar şi în perioada de recesiune globală, înscriindu-se pe un trend economic ascendent. În acest context, suntem interesaţi atât de resursele financiare extrem de importante de care statul din Orientul Mijlociu dispune şi care ar putea lua forma unor investiţii în judeţul Cluj cât şi de ideea de a urma modelul acestuia de dezvoltare sustenabilă, bazată pe creativitate şi valoare adăugată mare, în domenii de înaltă tehnologie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 

Comentarii Facebook