Alianța Vestului. Parcări gratis - Timișoara, Cluj, Oradea, Arad. Abonament UNIC de transport


Orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Arad și Oradea vor folosi un abonament unic de transport în comun. 

Alianța Vestului aduce gratuitate pentru parcarea și transportul public în Timișoara celor ce vin din celelalte orașe. Și invers. Consilierii locali trebuie să decidă dacă sunt de acord cu acest lucru.

Administrația Robu vrea ca orădenii, arădenii și clujenii care au abonament general de transport public în orașele lor să circule gratuit și la Timișoara. Nu se iau în calcul și abonamentele gratuite.

Ca urmare a constituirii alianței între orașele Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca – «Alianța Vestului», se consideră oportună inserarea unei prevederi în HCL nr. 151/2018, prin care abonamentele generale pe mijloacele de transport în comun din celelalte orașe semnatare, Cluj-Napoca, Oradea și Arad, să fie valabile pe raza municipiului Timișoara. Prevederea se aplică în condițiile în care municipiul Oradea, municipiul Arad și municipiul Cluj-Napoca adoptă hotărâri de consiliu prin care abonamentul general de pe raza municipiului Timișoara să fie recunoscut în aceste orașe”, se arată într-un proiect de hotărâre ce ajunge joi pe mesele aleșilor locali.

De asemenea, orădenii, clujenii și arădenii să aibă și parcare gratuită în Timișoara. Dar nu în zona zero a orașului. Aleșii trebuie să decidă dacă ”abonamentul general de pe raza municipiului Oradea, municipiului Arad și municipiului Cluj-Napoca este valabil pentru parcarea pe raza municipiului Timișoara, cu excepția zonei 0 (verde)”. Prevederea se va aplica în aceleași condiții ca și la transportul public: dacă celelalte orașe adoptă hotărâri de consiliu local prin care abonamentul general de pe raza Timișoarei să fie recunoscut în Oradea, Arad și Cluj-Napoca, conform tion.ro.

Introducerea noii modalități de plată vine deodată cu acordarea de gratuitate pentru cei ce au abonamente generale de parcare în orașele din AVE.

Alianța Vestului este formată din asocierea orașelor Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Arad. AVE își propune să atragă fonduri europene din exercițiul financiar viitor, care începe în 2021.

Comentarii Facebook